Omgeving

marches-pays-maures-symboles-provence-eternelle-

 
WinkelsMarktje
Het centrum van Vidauban ligt op slechts 800 meter van het domein en heeft een gezellig marktpleintje met enkele leuke restaurantjes. Tijdens het hoogseizoen komt de bakker zijn brood en stokbrood op het domein zelf verkopen. Bovendien is er een bakkerij vlakbij de ingang van het domein alsook een pizzeria. Een kleine supermarkt is op wandelafstand bereikbaar alsook de andere bakkerijen, apotheek en de dagbladhandel.

Op enkele kilometers van het domein kan u uw inkopen doen voor de ganse week in een Hyper U (zoals Carrefour,Auchan,..)

Marktjes tijdens het hoogseizoenToulon

De wekelijkse markt in Vidauban is een echte aanrader. Ook de provencaalse markt in Le Muy en Lorgues zijn heel gezellig en zeker de moeite waard. Er is dagelijks markt in Nice, Draguignan en Saint Raphael.

In het hartje van de Provence, ook de “Tweede Goudenstad” genoemd,  ontdek een wonderlijk land, rijk door zijn geschiedenis uit het verleden.
Het vakantiepark “Le Clos des Oliviers” ligt heerlijk rustig tussen wijngaarden en lavendelvelden. Vidauban ligt op 7 km van Les Arcs sur Argens en op 17 km van de stad Draguignan. Het dorpje wordt beschermd door het kapelletje van Ste Brigitte die zich op de top van een berg van 180m hoog bevindt. Het uitzicht vanuit de top is de moeite waard.

Het Zuiden en de Middellandse zeest tropez feeling

Het departement Var, met Toulon als hoofdstad, ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee.
De Var telt drie grote bergmassieven. In het zuiden van de Var komt u terecht in een landschap met veel bloemenkwekerijen, wijn- en fruitgaarden.

Verder in het zuiden komt u bij de kust, de Côte d’Azur, deze is erg populair en toeristisch. Ontdek de mooiste steden en dorpen (Fréjus, Saint-Raphaël, Toulon, Grasse, Sainte -Maxime, Saint-Tropez, Nice, Cannes, Gassin, Ramatuelle, La Garde Freinet…).

Het Noorden en « Les Gorges du Verdon:provencegorgesduverdon

In 1997 werd het regionale natuurpark du Verdon opgericht, de omgeving is bekend door de Gorges du Verdon met zijn prachtige canyons en uitzichten. De Gorges du Verdon is de grootste kloof van Europa en op een na grootste van de wereld. Het is dan ook niet voor niets dat men ze ook de Grand Canyon van Europa noemt.
De kloof eindigt in het stuwmeer van Sainte-Croix-du-Verdon, het Lac de Sainte-Croix. Het meer is 14 km lang en 2 km breed. Langs het meer staan overal tentjes waar u kano’s, kajakken, waterfietsen en motorbootjes kunt huren om de kloof vanaf het water te bezoeken.

PortGrimaudOp het ritme van de Provence

Vier uw vakantie in de Provence!

Ontdek de cultuur, natuur, musea, de mooiste dorpjes en bezienswaardigheden in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Geniet van de natuur, het mooie weer en de marktjes. Proef de specialiteiten en ervaar het leven in dit heerlijke stukje Zuid Frankrijk.

Als u van lekker eten houdt of op een terrasje graag een glaasje rosé drinkt, dan bent u in de Provence helemaal aan het goede adres. Op de honderden marktjes is er nooit te kort aan groenten en fruit. Bezoek de wijnhuizen en olijfolie makers.
In de Provençaalse keuken worden veel inheemse kruiden gebruikt. Welke zijn dit? Knoflook is een van de meest gebruikte, daarna volgen in willekeurige volgorde: tijm, basilicum, rozemarijn, bonenkruid, laurierblad, e.d.

De Provence is een van de uitgestrekte en oudste wijngebieden van Frankrijk. De hellingen, diverse grondsoorten en zon zijn ideaal voor de wijndruif.
De inwoners hebben de behoefte om hun werk goed uit te voeren. Sommigen openen hun werkplaats aan nieuwsgierigen voor leerzame samenkomsten. Moeilijk om zonder zijn koffers vol met aardewerk, keramiek, stoffen, zeep… te vertrekken.

Klik hier voor meer foto’s